C’t Magazine

Apple iPhone 7

-

De iPhone 7 is de enige smartphone in deze test die neigt naar high-end. Hij haalt het net niet door de concurrent­ie in de vorm van de Galaxy S8 en LG G6. Maar toch vind je geen telefoon met een betere uitrusting met dit formaat.

Als we kijken naar performanc­e zijn er weinig toestellen die meer bieden dan de iPhone 7. Vooral de grafische chip heeft nog zo veel reserves, dat ook toekomstig­e games nog prima zullen draaien. Apple kalibreert het heldere 4,7"-scherm op sRGB. Dat zullen fotografen erg kunnen waarderen, maar de rest vindt de kleuren en de zwartwaard­e maar matig. Het touchscree­n reageert dankzij 3D Touch ook op druk. Zo kun je door harder op het scherm te drukken specifieke acties uitvoeren, zoals het typen van een reactie op een bericht.

De fotokwalit­eit ligt niet op het niveau van de beste camerasmar­tphones, maar de verschille­n zijn niet erg groot. Behalve video in 4K kun je ook timelapse-video's met maximaal 240 fps maken. Als hij met de meegelever­de adapter van 5 watt niet snel genoeg oplaadt, kun je voor 25 euro een iPad-adapter aanschaffe­n. Zelfs powerusers houden het anderhalve dag vol op een acculading. De 32 GB aan opslag is wel weinig voor zijn prijsklass­e, en 128 GB kost 100 euro meer. De glanzend zwarte versie ziet er in het echt goedkoper uit dan in de reclameuit­ingen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands