C’t Magazine

LG K4 K120E

-

De voordelen van de LG K4 K120E zijn de nette prijs en de ondersteun­ing voor 4G. De achterkant die grippy aanvoelt is los te maken en je kunt de accu vervangen indien dat nodig mocht zijn.

Daarmee zou dit verhaal al klaar kunnen zijn, want veel meer dan dat heeft het toestel niet te bieden. Het is een IPS-scherm dat kijkhoekst­abiel zou moeten zijn, maar dat bleek niet echt. Zodra je het apparaat ook maar een klein beetje draait wordt het contrast al minder, net als bij een TN-scherm, en valt het scherm nog maar moeilijk af te lezen. Het donkere beeld en de spiegeling­en samen zorgen dat het onleesbaar wordt. De resolutie is voldoende om content leesbaar te maken, maar scherp wordt het allemaal niet.

De camera heeft een fixedfocus-lens, en is niet meer dan een speelgoedj­e in plaats van een camera. Vanwege de lage resolutie zie je nauwelijks detail, en de overactiev­e soft focus verknalt de rest. Ook op een heldere dag heb je last van ruis.

De trage goedkope cpu zorgt voor een sloom geanimeerd­e interface. We zaten vooral veel te wachten tot we weer iets konden doen. Android-apparaten met 1 GB raden geheugen raden we af.

Van de slechts 8 GB aan opslag heb je als gebruiker 4,3 GB tot je beschikkin­g. Genoeg om WhatsApp en Facebook te installere­n, maar dan houdt het vrij snel op - veel ruimte voor foto's of muziek is er dan niet meer.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands