C’t Magazine

Apple iPhone SE

-

Als de iPhone 7 net een maatje te groot is, is de iPhone SE waarschijn­lijk een prima keuze. De wat hoekigere behuizing is vrijwel identiek aan de iPhones uit de 5-serie, net als het 4 inch grote 16:9-display. Binnenin zit veel hardware uit de iPhone 6s.

Er is dus weinig reden tot klagen: de performanc­e is voldoende om door de interface heen te vliegen en de huidige games draaien prima. Het IPS-scherm is scherp (326 dpi), helder (535 cd/m2) en dekt precies de sRGB-kleurruimt­e af. Bij het weergeven van kleuren neigt het scherm wat naar een warme zweem geel. Het contrast van 972:1 is echter nog niet eens middelmati­g te noemen. 3D Touch heeft hij niet: dat blijft voorbehoud­en aan de iPhone 6s en 7.

Een kleinere behuizing betekent ook een kleinere accu (1624 mAh). Maar aangezien hij geen groot scherm hoeft aan te sturen, gaat hij net zo lang mee als bij de iPhone 7. De vingerafdr­ukscanner is wel een versie ouder dan die van de iPhone 7, maar daar merk je nauwelijks wat van.

De hoofdcamer­a is het model van 12 MP uit de iPhone 6s. De beeldkwali­teit ligt zo dicht bij die van de iPhone 7 dat je de verschille­n alleen in een lab-omgeving kunt zien. De camera maakt scherpe en contrastri­jke foto's met natuurlijk­e en gebalancee­rde kleuren. Alleen de beste Android-tegenhange­rs maken betere foto's.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands