C’t Magazine

Sony Xperia X Compact

-

De belofte dat de Compact-modellen dezelfde hardware krijgen als de grotere topmodelle­n werd niet gebroken bij de Xperia X Compact. Maar het gaat om een oudere versie van de Xperia X en toen al lag de telefoon achter op de concurrent­ie.

Vergeleken met zijn voorganger is de X Compact niet waterbeste­ndig. De behuizing is nu van mooi kunststof gemaakt en niet zo gevoelig voor scheuren als een behuizing van glas. De prima werkende vingerafdr­ukscanner zit in de smalle powerknop aan de zijkant: dat is even wennen.

In plaats van een high-end SoC gebruikt de X Compact de middenklas­se Snapdragon 650. De performanc­e is bij alle taken prima. De camera is een goede concurrent voor die uit de iPhones. Afhankelij­k van de situatie gaat de ene keer de ene, de andere keer de andere camera aan kop. De camera van Sony heeft een bijna twee keer zo hoge resolutie en geeft meer details weer maar neigt naar te fel en levert minder contrast. En er zitten, vrij standaard bij Sony, een aantal verwassen plekken op de foto's. Als je niet zoomt vallen deze plekken niet op.

Het lcd-scherm geeft krachtiger­e kleuren en vrijwel hetzelfde contrast en dezelfde helderheid weer als de iPhone 7. Voor een scherpe weergave heb je genoeg aan HD. De Xperia X is Sony's enige apparaat met Android 7 – en helaas ook bloatware.   

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands