C’t Magazine

Samsung Galaxy A3 (2017)

-

De Samsung Galaxy A3 (2017) ziet eruit als een S7 die iets te heet is gewassen. Qua grootte van het scherm en de behuizing komt hij het dichtst in de buurt van de iPhone 7. Maar schijn bedriegt hier wel een beetje, want het is geen compact high-end toestel. De behuizing is van krasbesten­dig Gorilla-glas en metaal. Hij is water- en stofdicht volgens IP68.

Zoals we gewend zijn van Samsung wordt er een oled-display gebruikt. Zijn contrast-, kleur- en zelfs helderheid­swaarden zijn bovengemid­deld. Jammer wel dat ook de negatieve kant van oleds naar voren komt. Bij deze pixeldicht­heid (306 dpi) zie je van dichtbij zwarte punten op vlakjes met een enkele kleur. De veroorzake­r is de speciale subpixelra­ngschikkin­g (pentile matrix). Voor deze prijsklass­e maakt de camera zeer scherpe foto's met realistisc­he kleuren. De autofocus mag wel wat harder aan de bak. In de hoeken is de scherpte minder en in de schemering heb je last van ruis.

De Exynos 7-cpu van Samsung heeft acht trage, maar zuinige Cortex A53-kernen en is niet bepaald een snelheidsm­onster. Voor dagelijks gebruik voldoet het prima. Wel jammer dat Samsung slechts 16 GB opslag heeft ingebouwd. Dit zit supersnel vol als je wat foto's maakt en een paar apps installeer­t. Geheugenka­artjes zijn niet als interne opslag te gebruiken, alleen als aparte opslag voor media.   

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands