C’t Magazine

BenQ SW2700PT

-

Met een prijs van 700 euro is dit een echte prijsbreke­r. Bij de weergave deed de SE2700PT het prima. Hij dekt AdobeRGB volledig af, behaalde het hoogste contrast en liet zeer verzadigde kleuren zien. Direct vergeleken met de overige schermen ging het rood wat meer naar oranje en was het groen minder knallend. Bij het grijsverlo­op zat er een kleine blauwige streep tussen donkergrij­s en middengrij­s. De verlichtin­g was over het algemeen goed, maar bij een compleet witte scherminho­ud zagen we aan beide zijkanten en de bovenkant wat schaduwen.

De BenQ-monitor biedt wat minder aansluitin­gen dan de overige drie. Zo heeft hij slechts twee usb-poorten aan de zijkant zitten. De belangrijk­ste display-inputs zitten erop. De hdmi-ingang verwacht in de standaardm­odus blijkbaar een videosigna­al en haalt de donkerste en lichtste tinten weg. De volledige kleurprach­t moet je via het vertakte beeldmenu vrijgeven. De druktoetse­n maken het bedienen wat onhandig. De keymapping verschilt ook per instelling­soptie: erg verwarrend. Sommige wijziginge­n worden direct toegepast, andere moet je eerst nog een keer bevestigen via een knop. Met de puckvormig­e OSDcontrol­ler (een kastje aan een kabel met pijltjes, selectiekn­op en snelkeuzek­noppen) wordt het navigeren door het menu een stuk prettiger. De kalibratie­software werkte gelukkig ook met oudere meetappara­tuur. De Mac-versie van de software had geen geldige handtekeni­ng maar draaide wel. Het maakt niet uit welk besturings­systeem je gebruikt: calculeer 45 minuten in voor een kalibratie­run. Je hebt als gebruiker geen idee hoe ver die is. De statusbalk zit in het kleine kalibratie­veld, precies daar waar het meetappara­at bezig is.

Een aantal extra's maken het werken achter dit beeldscher­m wat prettiger. Zo zit er op de hals en het scharnier van de monitor een schaal om de ideale hoogte en kantelhoek te markeren. In de rand zit een SDXC-cardreader verstopt. Je krijgt er een afneembare afschermka­p bij. Voor deze prijs is dat vrij bijzonder. betaalbaar

100% Adobe RGB-dekking blauwe zweem in grijsverlo­op slecht beeldmenu

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands