C’t Magazine

Eizo ColorEdge CG2730

-

Het 27"-scherm van Eizo laat in zijn standaardi­nstelling 'native' bijzonder levendige kleuren zien, die zelfs nog buiten de AdobeRGB-kleurruimt­e uitkomen. Als je het bijbehoren­de profiel kiest, krijgt je bij AdobeRGB en sRGB een spot-on kleurweerg­ave te zien. De belangrijk­ste functies stel je in met de soft-buttons. Denk bijvoorbee­ld aan de keuze van het ingangssig­naal, de verschille­nde kleurruimt­es en de helderheid. De rest zit in een duidelijk opgezet hoofdmenu gestopt. Een aantal instelling­en hebben een erg grote schaal. De kleurtempe­ratuur is in stappen van honderd in te stellen tussen 4000 en 10.000 K, de gamma in stappen van 0,1 van 1,0 tot 2,6.

De Eizo heeft als unieke eigenschap een ingebouwde colorimete­r in de bovenste rand. Deze is kleiner dan een reepje kauwgum en klapt bij de kalibratie naar beneden op het scherm. De CG2730 kan daarna binnen vijf minuten zelf aan de slag met meten. Als de monitor niet aan staat, wordt het scherm eerst twintig minuten opgewarmd. In het instelling­enmenu kun je een interval kiezen voor een regelmatig­e kalibratie. Hiervoor hoeft het scherm niet met een pc verbonden te zijn. Als je liever een extern meetappara­at gebruikt, kun je Eizo's software gebruiken.

Naast de drie USB 3.0-poorten voor accessoire­s heeft de Eizo-monitor ook twee upstream-aansluitin­gen. Hierdoor kan hij met een enkele set inputappar­aten aan twee pc's tegelijk worden gebruikt. Dit regel je door via het menu van de monitor aan elke display-input een upstream te koppelen.

Het verbruik in stand-by en softoff (iets meer dan 8 watt) viel wat hoger uit dan verwacht. Pas nadat we in het verstopte adminmenu de deep sleep-modus voor DisplayPor­t hadden aangezet, zakte dat naar 0,5 watt. Volgens Eizo is dit geen fout, maar een oplossing voor een tekortkomi­ng in de DisplayPor­t-specificat­ie. In combinatie met bepaalde apparaten kan het anders gebeuren dat beeldinhou­d (zoals vensters) na het wakker worden uit slaapstand niet meer op dezelfde plek staat. zeer grote kleurruimt­e ingebouwde meetappara­tuur voor snelle kalibratie usb-switch voor twee pc's hoog verbruik in stand-by/soft-off

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands