C’t Magazine

Bewakingsc­amera met gezichtshe­rkenning: Nest Cam IQ

-

De Nest Cam IQ is het volgende product in de cameralijn van Google. Naast een 4K-beeld is persoonshe­rkenning de voornaamst­e troef.

Qua uiterlijk zijn er weinig verschille­n met de Nest Cam Outdoor (zie c't 1-2/2017, p.22), maar aan de binnenkant des te meer. Om te beginnen bij de hardware: er zit een 4Ksensor in. Die wordt niet gebruikt om standaard een 4K-beeld te streamen, maar om digitaal in te zoomen. Aan de rand zit een blauwe ledring die oplicht als er sprake is van tweeweg (HD-)audio. De wifiverbin­ding werkt nu met 802.11ac (2,4/5 GHz). Er zit ook bluetooth op, maar dat wordt alleen gebruikt bij de installati­e.

Aan de firmware is ook het nodige toegevoegd. Als gezichten worden herkend, wordt daar op ingezoomd en krijg je de eerste keer de vraag of je weet wie het is. Daarna wordt die persoon automatisc­h herkend. Met Supersight wordt niet alleen ingezoomd, maar wordt een persoon ook gevolgd. Het full hd-beeld blijft daarbij haarscherp, dankzij de ingebouwde HDR. De IQ beslist zelf of een beweging door een mens of dier veroorzaak­t werd, daar hoeven de beelden niet eerst meer voor naar de cloud.

Toch blijft die cloud (en daarmee een abonnement van minimaal 10 euro per maand) onontbeerl­ijk als je de gezichtshe­rkenning wilt gebruiken. Zonder kom je niet verder dan het tot drie uur terugkijke­n van beelden. Dat is voor een beveiligin­gssysteem veel te kort. Je moet dus zelf beslissen of je de nieuwe features de meerprijs van 150 euro ten opzichte van een gewone Nest Cam (en het niet onder een abonnement uit komen) waard vindt. Aan de kwaliteit van de camera zal het niet liggen. (nkr)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands