C’t Magazine

14"-notebook: Asus Zenbook UX430

-

De Zenbook UX430 van Asus biedt meer scherm dan je denkt. De hardware is niet alleen geschikt voor regulier dagelijks gebruik.

Asus heeft de Zenbook met 14-inch Full HD-display in een 13-inch behuizing gestopt. De rand is daardoor flinterdun, maar de webcam met 0,9 megapixel camera zit nog steeds bovenaan – in tegenstell­ing tot bij veel notebooks als die van Dell. Je gesprekspa­rtner kijkt dus niet tegen je onderkin aan. De behuizing van robuust metaal met gesponnen cirkels heeft de karakteris­tieke Zenbooksti­jl van weleer.

Aan de zijkant zitten onder meer drie USB-C-aansluitin­gen en een sd-kaartslot. Rechtsbove­n in het redelijk grote touchpad is een vingerafdr­ukscanner geïntegree­rd.

Door de dualcore i5 van Intel (kloksnelhe­id van 2,5–3,1 GHz) en de ssd werkt de voorgeïnst­alleerde Windows 10 Home snel genoeg voor toepassing­en als surfen en mailen. Eenvoudige games zijn door het riante werkgeheug­en echter ook goed te spelen. Het matte IPS-display met 157 dpi en een 16:9-beeldverho­uding ondersteun­t alleen geen touch.

Naast de UX430, die alleen in blauw verkrijgba­ar is, heeft Asus ook de Zenbook UX410 in het assortimen­t. Die volgt de UX310 op. Dat notebook is 100 euro goedkoper dan het 430-model, maar moet het met de helft qua werkgeheug­en en opslagcapa­citeit doen. (mvdm)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands