C’t Magazine

Toch Apple Pay?

-

Het lijkt er toch nog van te komen: de ondersteun­ingspagina's voor Apple Pay zijn er in het Nederlands. En volgens de geruchtenm­olen gaan Bunq en ING Apple Pay mogelijk maken. Op dit moment kun je Apple Pay in Nederland alleen via een creatieve omweg gebruiken (met de Boon-app via Britse App Store, met een prepaid-creditcard).

Apple Pay bestaat sinds 2014. Vanwege dit mini-jubileum kwam Apple met wat cijfers over de dienst naar buiten. Er doen 4000 creditcard­bedrijven, banken en andere bedrijven met betaalkaar­ten mee aan de dienst. De helft van de Amerikaans­e winkels accepteert Apple Pay.

Normaal gesproken worden landen waar Apple Pay wordt uitgerold genoemd bij het presentere­n van de kwartaalci­jfers. Dit houdt niet in dat het dan al actief wordt. Er wordt alleen gemeld per wanneer de dienst in dat betreffend­e land beschikbaa­r wordt. Apple Pay werkt inmiddels in 21 landen, waaronder Spanje, Italië, Frankrijk en Zwitserlan­d. Recent is er nog een rijtje nieuwe landen toegevoegd aan die lijst. De Verenigde Arabische Emiraten, Denemarken, Finland en Zweden kunnen sinds eind oktober Apple Pay gebruiken. Met een beetje geluk is op het moment dat je dit leest bekend dat Nederland het volgende land gaat worden. Over België is nog geen verdere informatie bekend.

Overigens vinden drie van de vier Apple Pay-transactie­s plaats buiten de VS. Dit komt doordat de infrastruc­tuur buiten de VS moderner is. In de landen waar Apple Pay beschikbaa­r is, is het goed voor negentig procent van alle mobiele transactie­s. Nederland lijkt er klaar voor. Betaalterm­inals ondersteun­en hier bijna allemaal NFC. Contactloo­s betalen werkt in ons land al een tijdje erg goed en is breed beschikbaa­r. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands