C’t Magazine

Gigabyte X399 Aorus Gaming 7

-

De X399 Aorus Gaming 7 hoort thuis in Gigabytes vrij nieuwe Aorus-serie. Hij zit qua uitrusting in de middenmoot. Er zijn acht SATA-poorten en drie M.2-slots, een wifi-adapter van Intel en een extra USB-3.1-chip van Asmedia. Die laatste verzorgt de interne usb-headers, bestemd voor het aansluiten van USB-Cpoorten in de behuizing.

Alle transferra­tes (PCIe, M.2, USB, Ethernet, LAN) vielen in het te verwachten bereik. De verdeling van de PCIe-lijnen is niet verrassend. Zoals beschreven lijken de Threadripp­er-moederbord­en wat dat betreft op elkaar. Gigabyte gebruikt een 'Killer'-netwerkchi­p, die in games in bepaalde situaties een lagere latentie belooft. Die werkt ook met Linux, net als de wifi-adapters van Intel.

Gigabyte houdt van gekleurde lampjes. Het moederbord zelf is op 14 plaatsen verlicht, zoals rond de PCIe-slots en tussen de DIMM's. Er zijn drie headers voor led-strips, twee voor gewone RGB-strips met 12 volt en een voor rainbow-strips met 5 of 12 volt. Deze aansluitin­gen zijn tot 2 ampère belastbaar en kunnen samen met de moederbord-leds worden ingesteld via de BIOS-set-up of vanuit Windows met Gigabyte App Center.

Het BIOS van de X399 Aorus Gaming 7 boot bijzonder snel, na 23 seconden verschijnt de Windowsaan­melding. Het energiever­bruik is gemiddeld. boot snel goed uitgerust

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands