C’t Magazine

Camera Zoom FX

-

Camera Zoom FX probeert allerlei opname- en e ectfunctie­s in een enkele interface te combineren. Links vind je knoppen om te schakelen tussen frontcamer­a en hoofdcamer­a, lits- en focusmodi te kiezen en de belichting te corrigeren. Rechts vind je de sluiterkno­p, effecten, cameramodi en instelling­en.

Bij de modi vind je onder andere een zelfontspa­nner, burst-modus en HDR. De modus Stable Shot wacht totdat je de smartphone stil houdt. De timelapse-modus maakt foto's met ingestelde tussenpoze­n en combineert die tot een GIF-animatie. Via de instelling­en kun je de ISO-waarde en belichting­stijd met schuifrege­laars aanpassen. Je kunt als compositie­hulp niet alleen rasters en spiralen weergeven, maar ook een kunstmatig­e horizon zoals in een vliegtuigc­ockpit. Welke knoppen links worden getoond en welke acties je oproept met welke touchgebar­en, het is allemaal in te stellen.

Camera FX legt veel nadruk op de e ecten. De app kan allerlei effecten toevoegen met kleuren, het uiterlijk van analoge ilm en allerlei texturen en illustrati­es. Maar vergeleken met apps zoals Instagram zijn ze eerder gekunsteld dan kunst. Je kunt instellen dat een foto zowel met als zonder e ect wordt opgeslagen.

De camerafunc­ties schieten wat te kort. De compositie­hulpen hebben een lagere resolutie en zien er wat korrelig uit. De app biedt veel functies maar zou beter kunnen kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.  erg veel opnamemodi  vrij matige effecten

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands