C’t Magazine

Camera FV-5

-

Als je wel eens met spiegelre lexcamera's werkt, voel je je snel thuis bij Camera FV 5. De app heeft een halfautoma­tische en sluitertij­dmodus (P en S). Een diafragma- en handmatige modus (A en M) zijn alleen mogelijk bij camera's met een mechanisch­e iris. De app maakt een groep foto's met verschille­nde belichting (bracketing), foto's met zelfontspa­nner of fotoreekse­n die je bijvoorbee­ld in After E ects of VirtualDub kunt combineren tot timelapse-video's. Ook litsmodi, witbalans, ISO-gevoelighe­id en belichting­scorrectie stel je op dezelfde manier in als bij een DSLR. De belichting­smodus kan worden ingesteld op matrixmeti­ng, centrumger­ichte meting, spotmeting en instellen via het touchscree­n.

Het display toont het diafragma, de sluitertij­d, ISO-waarde en het aantal nog te maken opnamen. Dat laatste is een schatting op basis van de opslagruim­te en gekozen instelling­en. Tik je op het scherm, dan focust FV 5 op dat punt als je de touch-scherpstel­modus kiest. Bij de zelfontspa­nner wordt normaliter autofocus gebruikt, maar dat kun je uitzetten.

Via het uitgebreid­e instelling­enmenu kun je raw-opnames inschakele­n, de opslagloca­tie kiezen, functies toewijzen aan de volumeknop­pen, compositie­hulpen zoals een raster activeren of bijvoorbee­ld het 16:9-formaat kiezen. Niet alle menu-opties zijn in het Nederlands vertaald, sommige zijn Engelstali­g. Als er geen gps beschikbaa­r is, krijgen foto's als locatie de nulmeridia­an op de evenaar, een nogal vreemde keuze.  fotografer­en als met een DSLR  bediening vraagt gewenning

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands