C’t Magazine

Open Camera

-

Een gratis alternatie­f voor de hiernaast besproken betaalde cameraapps is Open Camera. De interface van deze opensource-app is minimalist­isch. Linksboven zie je een symbool voor de acculading en tekstinfo met de tijd, de vrije opslagruim­te, de ISO-waarde, de sluitertij­d en het bestandsfo­rmaat. Daarnaast vind je een rij knoppen om te wisselen tussen hoofd- en frontcamer­a en tussen foto- of video-opname, voor belichting­scorrectie, belichting­svergrende­ling, opname-instelling­en en algemene instelling­en. Via die laatste twee knoppen heb je toegang tot bijna alle functies van de app.

De opname-instelling­en omvatten litsmodi, verschille­nde focusoptie­s, standaard ISO-waarden, instelling­en voor foto- en videoresol­utie, compositie­hulpen, witbalanso­pties en eenvoudige kleureffec­ten. De vele bijbehoren­de opties en instelling­en passen met moeite in het smalle uitvalmenu en daardoor moet je veel scrollen.

Het instelling­enmenu is onderverde­eld in duidelijke categorieë­n die goed zijn gelabeld. Sommige opties, bijvoorbee­ld voor het aanpassen van de interface, lijken meer te zijn toegevoegd omdat het kan dan omdat het zinvol is. Zo kun je de kompasrich­ting met gradenverd­eling laten weergegeve­n, maar dit zal zelden tot betere foto's leiden. Open Camera biedt verder alle gangbare camera-opties.

De menu's met veel tekst en uitgebreid­e submenu's maken de bediening omslachtig­er dan nodig is.  uitgebreid­e camerafunc­ties  niet bepaald intuïtieve bediening

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands