C’t Magazine

Lightroom Mobile

-

Lightroom Mobile werkt goed samen met de desktopver­sie. Gebruikers met een Creative Cloud-abonnement kunnen fotoverzam­elingen op een pc delen en die vervolgens met de app benaderen. Omgekeerd kunnen smartphone­foto's met de desktop worden gesynchron­iseerd. Een geïntegree­rde camera-app maakt DNG-foto's en HDR DNG's. Belichting­scorrectie en ISO-waarde zijn handmatig aan te passen.

Net als in Windows of macOS moet je in Lightroom Mobile foto's eerst importeren. DNG's markeert de app met een raw-label. In de modus 'Rate & Review' beoordeel je foto's en markeer je ze als 'houden' of 'weggooien'. In de weergavemo­dus Info kun je ook IPTC-gegevens zoals titel, bijschrift en copyright aanpassen.

In de Edit-modus beschik je over de meeste gereedscha­ppen uit Lightroom. Zo kun je de belichting, witbalans, kleuren, vignetteri­ng en helderheid net als op de desktop aanpassen en gebruikmak­en van 'mist verwijdere­n' en objectiefc­orrectie. De app onthoudt je instelling­en. De interface is onlangs beter afgestemd op touch-bediening op een klein scherm, met grotere knoppen die meer bij elkaar staan. Wie bekend is met Lightroom zal snel zijn weg vinden in de mobiele versie en daarin weinig missen.  uitstekend raw-gereedscha­p  goede integratie met Lightroom

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands