C’t Magazine

Photo Mate R3

-

Photo Mate R3 richt zich puur op raw-ontwikkeli­ng onder Android: er is geen iPhone-versie, cloudkoppe­ling of bonte e ectenverza­meling. De gereedscha­ppen lijken op die van Lightroom.

In het bestandsve­nster moet je je eerst door alle Android-mappen worstelen. Maar vervolgens toont de browser een overzichte­lijke ilmrol met voorbeeldw­eergave en metagegeve­ns. Je kunt de titel, beschrijvi­ng en trefwoorde­n conform de IPTCstanda­ard toevoegen. Bij de histogramw­eergave worden ook over- en onderbelic­hte gebieden gemarkeerd.

De raw-editor verdeelt de bedienings­elementen over logische groepen met de namen Basics, Details, Lens-adjustment, Color-adjustment, Effects, Split toning, Layers, Redeyes en Curves. De interface heeft wel wat weg van die van Lightroom Mobile. Bij Lens-adjustment kun je vervorming en kleurzweem corrigeren. Met de belichting­stools kun je details in een raw-bestand naar voren halen en daarbij een goede beeldkwali­teit handhaven.

Helaas zijn de regelaars niet uitgebalan­ceerd: zo maakt de belichting­sregelaar het beeld in een paar stappen al volledig wit, terwijl de regelaars bij Split toning zelfs bij maximale aanpassing niet dezelfde resultaten als Lightroom geven.  raw-ontwikkeli­ng zonder cloud  tools niet uitgebalan­ceerd

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands