C’t Magazine

Polarr

-

Polarr biedt talloze gereedscha­ppen, maar niet alleen voor raw-ontwikkeli­ng. Volgens de ontwikkela­ar is de raw-ondersteun­ing nog elementair en wordt deze nog verder uitgebreid. Dat blijkt in ieder geval in de galerij, die alleen JPEG-bestanden toont en geen DNG-bestanden. Om die te openen moet je naar het bestand bladeren.

Bij de eerste keer starten kies je tussen een eenvoudige een uitgebreid­e (Pro) interface. De tekst is deels in het Nederlands vertaald en niet altijd even duidelijk. Het programma start en opent raw-bestanden vrij traag en crasht soms bij openen ervan. In de Pro-stand vind je zowel boven als onder de a beelding een knoppenbal­k. Sommige opties, zoals selectief aanpassen, zijn alleen beschikbaa­r via een in-app aankoop van 4 tot 6 euro.

De overdadige interface benut de ruimte niet optimaal en vereist veel tikken en scrollen. Je moet bijvoorbee­ld eerst via het wijzerplaa­t-pictogram de regelaars laten weergeven, de categorie kiezen (uit Kleur, Licht, Detail, Vignet, TVH of Curven), de optie kiezen, de regelaar instellen, en tot slot met de wijzerplaa­t weer de regelaar verbergen. Erg intuïtief is het allemaal niet. Maar de beeldkwali­teit overtuigt.  goede beeldkwali­teit  omslachtig­e interface

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands