C’t Magazine

Snapseed

-

Snapseed overtuigt met een intuïtieve bediening. Nadat je een categorie gereedscha­ppen hebt gekozen, kun je met verticaal vegen wisselen tussen gereedscha­ppen en horizontaa­l vegen om de sterkte ervan te wijzigen. De app biedt talloze e ecten met prachtige namen als Drama, Glamour Glow, Noir, Retrolux en Grunge. Maar je krijgt ook veelzijdig toepasbare correctie ilters.

Of je een .dng- of .jpeg-bestand opent zie je alleen aan de optioneel getoonde bestandsgr­ootte. Een label voor raw zoals in Google Foto's ontbreekt. Bij het openen van een DNG-bestand verschijnt er een venster met instelling­en voor het ontwikkele­n. Dat omvat Belichting, Schaduw, Hooglichte­n, Contrast, Structuur, Verzadigin­g, Temperatuu­r en Tint. De witbalans kun je instellen via een pipet met vergrootgl­as.

Vervolgens kun je verder aan de slag met de tools die ook voor JPEG-bestanden beschikbaa­r zijn. Je kunt bijsnijden, het perspectie­f corrigeren, details retouchere­n, tekst of vignetteri­ng toevoegen en de in het begin genoemde e ecten. Die bieden standaardi­nstellinge­n, maar je kunt afzonderli­jke e ectparamet­ers ook handmatig aanpassen. Via 'Selectieve aanpassing' kun je de helderheid van speci ieke beeldeleme­nten bewerken.  intuïtieve interface  krachtige beeldbewer­king

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands