C’t Magazine

LG 55C7V

-

Het display van deze LG-televisie is maar 5 millimeter dik. Met een prijs van ongeveer 2000 euro is hij het goedkoopst­e oled-toestel in de test. De CI+-sleuf, twee usb- en twee hdmipoorte­n zijn vanaf de zijkant toegankeli­jk, alle andere aansluitin­gen bevinden zich op het achterpane­el. De televisie heeft geen ingang voor analoge av-signalen.

Met de afstandsbe­diening 'Magic Remote' en zijn geïntegree­rde gyroscoop beweeg je een pointer net zoals een 3D-muis over het scherm. Het is even wennen, maar daarna bedien je de televisie er vlot mee. Bij het zappen reageert de LG relatief snel. Doet de afstandsbe­diening het niet meer, dan kun je het apparaat bedienen met een kleine joystick in het midden van de onderkant van het display.

Onderaan in het scherm van de WebOS-interface worden inputs, videobibli­otheken en apps op het HOME-scherm 'Recents' weergegeve­n in een enigszins onoverzich­telijke balk waar je doorheen kunt scrollen. De LG filtert FTA-zenders alleen tijdens het zoeken naar kanalen. Je kunt je favorieten in maximaal acht favorieten­lijsten sorteren. De basislijst kan op kanaalnumm­er gesorteerd worden, de favorieten niet. Met de app 'LG TV Plus' kun je de muisaanwij­zer op de tv met een smartphone bedienen. Met de kanaallijs­t van de app kun je snel door de kanalen bladeren en direct naar het geselectee­rde kanaal gaan.

De 55C7V wordt geadvertee­rd met Dolby Atmos en virtueel surroundge­luid. Het geluid komt dus niet echt van bovenaf. Afgezien daarvan klinkt het geluid van de LG-TV aangenaam evenwichti­g. afstandsbe­diening met gyroscoop evenwichti­g geluid slechts een triple-tuner geen analoge AV-ingangen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands