C’t Magazine

Philips 55POS9002

-

Net als de toestellen van LG en Panasonic heeft de oled-tv van Philips een slechts 5 mm dik display. Achterop het scherm zitten ambilight-leds aan de boven- en zijkanten die de muur achter de televisie verlichten met kleuren die bij het videobeeld passen. In de gehoortest presteert de Philips-tv niet goed: de platte subwoofer in de achterkant van de tv is te ondiep voor een overtuigen­de weergave van lage tonen.

Handig: alle vier de hmdiingang­en hebben een Audio Return Channel (ARC). Alleen HDMI 1 en 2 ondersteun­en de uitgebreid­e kleurruimt­e voor HDR. Voor analoge avsignalen worden een componente­n een audiokabel meegelever­d. Met een kleine joystick achterop het apparaat stel je het toestel in.

Op de achterkant van de wat onoverzich­teljke infrarood-afstandsbe­diening zit een toetsenbor­d met een kleine vierpuntsd­ruktoets. Om die te gebruiken, moet je de afstandsbe­diening extra via bluetooth aan het toestel koppelen. Dat gaat met één toetsdruk.

Je kunt de zenderlijs­t omslachtig op de televisie filteren en sorteren of veel makkelijke­r op een pc bewerken. Omdat de programma's die je aan de maximaal acht favorieten­lijsten toevoegt nieuwe kanaalnumm­ers krijgen, kun je ze direct met de cijfertoet­sen selecteren. Voor elk van de instelling­enmenu's van de Android-TV-interface zit er een knop op de afstandsbe­diening, wat verwarrend werkt. De smartphone app 'MyRemote' is alleen geschikt als noodafstan­dsbedienin­g. ambilight afstandsbe­diening toetsenbor­d dimt heldere stills matig geluid

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands