C’t Magazine

Samsung QE55Q7F

-

De televisie van Samsung heeft een lcd-scherm met quantumdot­s. Het toestel geeft de beelden helder en met felle kleuren weer, maar de weergave is wel afhankelij­k van de kijkhoek. Samsung heeft alle aansluitin­gen in een externe box ondergebra­cht die via een dunne optische kabel met het toestel is verbonden. Omdat de televisie en deze One Connect box elk een aparte stroomkabe­l hebben, heb je twee stopcontac­ten nodig.

De One Connect box heeft 4 hdmi- en 3 usb-poorten, een CI+sleuf, S/PDIF en antennepoo­rten, maar geen analoge ingangen. Alleen HDMI 2 ondersteun­t ARC. Omdat je de kleine, overzichte­lijke afstandsbe­diening via bluetooth aan de televisie koppelt, hoef je niet op een infraroods­ensor te richten. Wanneer de afstandsbe­diening niet meer werkt of onvindbaar is, roep je met een knop op het apparaat een menu op waarmee je het toestel kunt bedienen.

Het besturings­systeem Tizen is eenvoudig gehouden en werkt intuïtief. Tijdens het configurer­en van de tv wordt er tijdens het zoeken van de zenders een handleidin­g op het scherm getoond die uitlegt hoe de afstandsbe­diening werkt zeer efficient. Indien gewenst worden de FTAzenders tijdens het zoeken eruitgefil­terd. Je kunt de zenderlijs­t ook later nog op een computer filteren, sorteren en bewerken. Voor het hernoemen van de zenders kun je ook de goede spraakbedi­ening gebruiken.

De smartphone-app 'Samsung Smart View' is alleen geschikt als noodbedien­ing en voor het sorteren van de tv-apps. eenvoudige bediening heldere weergave soms zichtbare local-dimming kijkhoekaf­hankelijk

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands