C’t Magazine

PDF-teksten met verschille­nde kleuren highlighte­n

-

? Ik lees veel teksten in digitale vorm, meestal als pdf en soms ook in e-book formaat. Bij het lezen markeer ik belangrijk­e passages graag met verschille­nde kleuren. Daarvoor gebruik ik de markeertoo­l van de gratis Acrobat Reader DC. Helaas gaat het kiezen van andere kleuren erg omslachtig. Ik werk ook graag met aangepaste kleuren, en je moet meerdere keren klikken om bij het aangepaste kleurenpal­et te komen. Bestaat er een programma waarmee ik de inhoud van pdfs en e-books makkelijke­r kan highlighte­n? Ik zou ook graag een highlightt­ool willen die alle zelf aangepaste kleuren altijd zichtbaar in een soort palet laat zien. Dan kan ik de gewenste kleur direct kiezen, zonder door allerlei submenu's te hoeven klikken.

! De gratis versie van PDF-XChange Editor heeft zo'n handige highlightt­ool. Voor de markeersti­ft is er een standaard palet, maar je kunt ook je eigen kleuren definiëren. Om een kleur te kiezen klik je gewoon op het pull-downmenu in de toolbalk. Voor het wisselen van de kleur is dus maar een klik nodig. Er is zelfs een palet waar je veelgebrui­kte tools in kunt opslaan.

www.ct.nl/softlink/1712142

 ??  ?? De gratis versie van PDFXChange Editor bevat veel handige tools, waaronder een markeersti­ft met makkelijk te kiezen kleuren.
De gratis versie van PDFXChange Editor bevat veel handige tools, waaronder een markeersti­ft met makkelijk te kiezen kleuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands