C’t Magazine

Pokkén Tournament DX

-

Kun je maar niet genoeg krijgen van de Pokémon uit Pokémon Go? Wanneer je in het bezit bent van een Nintendo Switch, heb je geluk. In Pokkén Tournament DX gaan de stoere, schattige en soms maffe diertjes met elkaar op de vuist. De game heeft in totaal 21 speelbare Pokémon om uit te kiezen. Daarnaast zijn er 32 hulppokémo­n die je tijdens gevechten op kunt roepen. Je kunt echter per ronde maar één hulppokémo­n kiezen.

Het vechtsyste­em is wat je ervan mag verwachten. Je neemt het op tegen anderen in een één-tegen-één gevecht. Elke Pokémon beschikt over standaarda­anvallen, speciale aanvallen en een superaanva­l. Je kunt aanvallen blokken en combo’s doorbreken. Dit verschilt niet veel met andere vechtgames, maar geeft de game een goede basis. Pokémon Tournament DX voegt echt nog een dimensie toe aan de gevechten. Je hebt een ‘Field Phase’ en een ‘Duel Phase’. Tijdens de Field Phase kun je vrij rond bewegen in de arena, net zoals je bijvoorbee­ld in Dragon Ball Xenoverse kunt.

Sommige aanvallen zorgen er echter voor dat de Field Phase geactiveer­d wordt. Tijdens deze fase vecht je meer als een ‘2D’fighter zoals Tekken of Street Fighter V. Dit geeft gevechten een leuke variatie op een bekende formule. Uiteraard kun je tijdens de Duel Phase met bepaalde aanvallen de Field Phase uitlokken.

De game heeft verschille­nde gamevarian­ten. Zo kun je het tegen anderen opnemen in de Online Battle-modus. Door de twee controller­s los te klikken van de Switch kun je tegen je vrienden spelen en er worden dagelijkse missies gegeven. Tijdens het spelen verdien je punten waarmee je nieuwe voorwerpen voor je personage kunt kopen. De game ziet er erg kleurig uit en de gevechten zijn mooi om te zien. Het is jammer dat de game niet meer speelbare Pokémon heeft en dat er geen mogelijkhe­id is om bijvoorbee­ld met vier spelers tegelijker­tijd het tegen elkaar op te nemen. Er is wel een Team Battle-modus, maar hier kiezen jij en je tegenstand­er ieder drie Pokémon die het om de beurt uitvechten. (pjl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands