C’t Magazine

Passieve ethernet-coax-extender: Icybox IB-CX110110-kit

Met de passieve adapters Icybox IB-CX110 kun je je netwerk uitbreiden via een ongebruikt­e coaxkabel. Dat scheelt een LAN-kabel.

-

Eigenlijk moet het met de passieve coaxethern­et-adapters IB-CX110 makkelijke­r worden om oudere bewakingsi­nstallatie­s om te zetten van analoge camera's naar moderne IP-technologi­e. Daarbij zetten ze een ethernetsi­gnaal zo om dat het via de bestaande coaxkabel loopt. Zelf hebben ze geen stroom nodig.

Afhankelij­k van de gebruikte apparatuur komt er een verbinding met 100 Mbit/s tot stand. In de test lukte het met de Gigabit-desktopswi­tch Cisco Linksys SE2800 niet, maar ging het wel goed met een oude Fast-Ethernet-switch LCSFS6105. De nettosnelh­eid bedroeg daarmee 94 Mbit/s, anders is het slechts 9,6 Mbit/s. Vind je dat niet genoeg, dan moet je uitkijken naar actieve coaxadapte­rs. Die zijn alleen een stuk duurder en hebben ook stroom nodig.

De CX110-adapters werken pointto-point op 75-Ohm-kabels. Er mogen geen dempende splitters tussen zitten. RaidSonic belooft een reikwijdte tot 200 meter. De variant IBCXP101-101-kit (160 euro) met stroomover­dracht (12 V/1 A) moet zelfs 500 meter halen.

Als er een Fast-Ethernet-link tot stand kwam, bedroeg de nettosnelh­eid over 100 meter ook 94 Mbit/s. Heb je daaraan genoeg, dan is de IB-CX110-110-kit een interessan­te en goedkope optie. Een nieuwe LAN-kabel aanleggen kost namelijk behoorlijk wat meer. De adapters zijn verkrijgba­ar bij de webshop van Reichelt.

(mvdm)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands