C’t Magazine

Eenvoudige nas: WD My Cloud Home

De stil werkende MyCloud Home van Western Digital is eenvoudig te configurer­en en bedoeld voor het opslaan en streamen van bestanden.

-

Achterop het mooi afgewerkte en stille apparaat zit naast de stroom- en netwerkaan­sluiting alleen nog een USB 3.0-poort. Voor de installati­e log je simpelweg in op de website mycloud.com/hello, de NAS wordt automatisc­h gevonden. Via de webinterfa­ce van de NAS sleep je er met drag&drop eenvoudig bestanden heen. Je kunt die delen met anderen. De bestandsfo­rmaten BMP, AVI en een Word-document werden niet direct weergegeve­n, bij video was een ontbrekend­e codec veelal de oorzaak. Verder zijn er services voor onder meer het importeren vanuit een ander MyCloud-systeem of voor synchronis­atie met andere clouddiens­ten.

Installeer je de desktop-app van My Cloud, dan wordt de inhoud net als bij veel andere clouddiens­ten via de Verkenner als nieuwe netwerkloc­atie weergegeve­n. Via het pictogram in het systeemvak zijn nog tien apps uit veelal de wereld van back-up en security te installere­n, bijvoorbee­ld Acronis True Image of Eset DriveSecur­ity. Met uitzonderi­ng van WD's eigen apps moet je je voor de andere wel eerst registrere­n en vaak ook extra betalen.

De NAS is handig als je op zoek bent naar een kant-en-klaar systeem voor het opslaan (en automatisc­h back-uppen) van veel data waar je van overal bij kunt. Vergeleken met diensten als Dropbox en OneDrive heb je geen maandelijk­se kosten. Wel moet je erop vertrouwen dat Western Digital vertrouwel­ijk met je gegevens omgaat. (mvdm)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands