C’t Magazine

24-inch IPS-monitor: Dell S2418H

Dells 24"-monitor S2418H moet afbeelding­en met hoog (HDR-) contrast weergeven en met AMD's FreeSync geschikt zijn voor gamers.

-

Door stabilized leds en gereduceer­d blauw moet werken achter de pc ergonomisc­her worden. Het geluid uit de speaker in de voet is redelijk, er is alleen weinig bas. De speaker zit niet in modellen met 'HN' in de naam. Op het scherm maten we een gemiddeld contrast van 1035:1 en de kleurruimt­e dekt sRGB.

Specialite­iten van dit scherm zijn het hoge contrast en AMD's feature FreeSync. Die laatste werkt echter alleen in het smalle bereik 48-75 Hz en is niet met HDR te combineren.

Er zijn speciale HDR-beeldinste­llingen voor Movie en Game. Met een maximale luminantie van 200 cd/m2 en een 6-bitpanel plus Frame Rate Control kan het scherm echter bij lange geen content volgens de HDR10-norm weergeven. Daarvoor zouden onder meer ook de kleuren duidelijk meer verzadigin­g moeten hebben en een grotere kleurruimt­e (DCI-P3) moeten ondersteun­en. De specificat­ies voor 'Dell HDR' waren nergens te vinden. Andere fabrikante­n hebben overigens ook zo hun eigen voorstelli­ngen van HDR.

Desondanks bevalt de stabiele kijkhoek en is full hd bij een diagonaal van 23,6 inch acceptabel – zeker gezien de prijs die tijdens onze test tijdelijk was verlaagd. (mvdm)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands