C’t Magazine

Gaming-router: Asus ROG Rapture GT-AC5300

De ROG Rapture GT AC5300-router van Asus heeft allerlei tweakmogel­ijkheden om zo snel mogelijk te kunnen gamen.

-

De GT-AC5300-router is speciaal bedoeld voor gaming. De speci caties zijn met onder meer tri-band MU-MIMO meer dan prima, maar qua prijs verwacht je dat eigenlijk ook. Zijn gewicht van bijna 2 kilo komt voornameli­jk door het grote koelblok, er zit namelijk een heuse quadcore in met 1 GB werkgeheug­en. Daardoor werkt de webinterfa­ce lekker snel, al heeft de standaardv­ersie van Asus speciaal voor gamers nu allerlei bonte rode accenten. Dat maakt het terugvinde­n van de mogelijkhe­den niet per se makkelijke­r.

Bij het con gureren leidt een wizard je door de basisinste­llingen, waarbij meteen duidelijk is dat je wel moet weten waar het over gaat. Het is zeker geen router voor beginners. Het Game IPS (Intrusion Protection System) van Trend Micro en de Game Boost zitten ook in andere Asus-routers. De QoS kun je instellen op traditione­el, adaptief of als bandbreedt­e-limiter. Met WTFast kun je op het Gamers Private Network je poorten automatisc­h laten openzetten.

De GT-AC5300 is de gaming-variant van de eveneens snelle RT-AC5300 en heeft dus ook mogelijkhe­den als VPN, aiCloud 2.0, 3G/4G-dongle-ondersteun­ing, gastnetwer­ken en print- en ftp-server. Daarnaast heeft hij acht ethernetpo­orten in plaats van vier. Met de antennes uitgeklapt is het geen kleine router die in elke gangkast zal passen. Heb je minder behoefte aan al die extra gamingmoge­lijkheden, dan is die RT-AC5300 voor 50 euro minder zeker een alternatie­f. (nkr)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands