C’t Magazine

Split-screen voor Android

-

Android (gratis) Android 7 kan dan wel twee apps naast elkaar weergeven, maar dat gaat erg omslachtig. Eerst moet je de eerste app starten, vervolgens moet je deze verlaten met de homeknop. Dan moet je de tweede app starten en die ook weer verlaten. Daarna roep je het overzicht van gestarte apps op, houd je je vinger wat langer op de ene net gestarte app en sleep je die naar de bovenste schermrand. Dan splitst het scherm zich en krijg je op de onderste helft weer het overzicht waar je de tweede app kunt aantikken.

Split-screen creator maakt dit proces een stuk eenvoudige­r. De kern is een widget. Die vraagt je om twee apps te kiezen die dan na een klik op de widget boven elkaar gestart worden. De widget zet dan ook nog een gecombinee­rd pictogram op je home-screen. Meestal gaat dat goed, maar af en toe start alleen de eerste app en blijft die vervolgens hangen. Soms helpt dan een keer lang drukken op de home-knop, of in het uiterste geval de telefoon herstarten.

De meeste apps ondersteun­en de splitscree­nmodus. Helaas komt je er alleen door uitprobere­n achter welke dat niet doen.

 ??  ?? Split-screen creator maakt het starten van twee apps in de split-screenmodu­s een stuk makkelijke­r.
Split-screen creator maakt het starten van twee apps in de split-screenmodu­s een stuk makkelijke­r.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands