C’t Magazine

HP Envy Photo 7830

-

De brede Envy Photo 7830 heeft een tray voor 125 pagina's normaal papier en een tray voor kleiner formaat fotopapier tot 13 × 18. Voor A4-fotopapier moet je de grote tray leegmaken. De scannerkle­p biedt geen speelruimt­e voor dikkere boeken. Als enige in de test heeft de Envy Photo een fax en wifi voor 2,4Ghz- en 5GHz-netwerken.

Het model van HP print met een cartridge voor zwart en een combicartr­idge voor de basiskleur­en. De printkoppe­n zijn in de cartridges geïntegree­rd. Voor het Instant Ink-abonnement stuurt HP speciale cartridges op. Het abonnement gaat pas van start zodra je de Instant Inkcartrid­ges gebruikt.

Ondanks de overzichte­lijke menu's is de bediening irritant. Het touchscree­n reageert erg traag op aanraking. De webinterfa­ce beviel ons goed: die biedt veel instelling­en en je kunt er scans mee downloaden. Om de printer bij Google Cloud Print te registeren drukt de Envy een pagina met verkorte url uit, in plaats van net als de rest simpelweg naar de bewuste Google-website door te verwijzen.

Zelfs al in de draft-modus levert de HP-printer tekst af die prima te lezen is. De duplexmodu­s, die eigenlijk vlotte prints moet leveren, wordt ten opzichte van de normale modus vertraagd door de lange droogtijde­n. Tekst en afbeelding­en zien er zeer goed uit. Bij foto's en fotopapier zagen we hinderlijk hoge kleurcontr­asten en glim-effecten. Op normaal papier zagen de foto's er verhouding­sgewijs goed uit.

In zwart-wit kopieert de multifunct­ional van HP twee keer zo snel als in kleur. Bij de grafische templates vielen steperige grijsvlakk­en op. Voor randloze kopietjes van A4-foto's moet je kiezen voor document en foto-optimalisa­tie, de kopieerfun­ctie foto werkt alleen met formaten tot 13 × 18. De bleke fotokopiet­jes bevatten te weinig rood en de donkere details werden zwart.

Ook scans van foto's hadden weinig tot geen detail en waren sterk verscherpt. Personen zagen er uit alsof ze uitgesnede­n waren. Bij teksten is het gedrag van de scanner goed, de OCR maakte alleen bij kleine fonts veel fouten. Voor een fotomultif­unctional is dat niet echt acceptabel te noemen.

inktabonne­ment uitgebreid­e webinterfa­ce scanner niet geschikt voor foto's traag reagerend touchscree­n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands