C’t Magazine

3D-printer Renkforce RF500

-

De nieuwe OnePlus is met name qua scherm en camera veranderd. Het is alleen niet op elk punt meteen een verbeterin­g.

Na een half jaar is er met de 5T alweer een opvolger voor de OnePlus 5 (c't 9/2017). Qua behuizing en hardware (monospeake­r en Snapdragon 835) is er weinig veranderd. De meest opvallende wijziging is het bijna 1,5 cm langere en helderdere display met spetterend­e kleuren. Verder is de fysieke knop onder vervangen door een virtuele knoppenbal­k. De vingerafdr­ukscanner zit achterop en de nieuwe gezichtshe­rkenning liet zich niet foppen door foto's, brillen enz.

De dual-camera lijkt een stap achteruit te hebben gedaan: de tweede camera heeft dezelfde groothoek-brandpunta­fstand en gaat bij erg weinig licht al aan. Daarmee toonden onze 20MP-foto's aan vrijwel alle randen een kleurzweem. De 16MP-foto's van de primaire camera bevielen beter dan bij de OnePlus 5: ze hadden bij weinig licht meer details. De x2-knop in de camera-app zorgt alleen voor digitale zoom en is slechter dan de optische 1,6-zoom van de 5. De artistieke achtergron­donscherpt­e is wel een stuk beter dan bij veel andere smartphone­s.

De nieuwe OnePlus biedt genoeg performanc­e voor een goede prijs. Het scherm is uitstekend en een vingerafdr­ukscanner achterop hebben tegenwoord­ig meerdere apparaten. Zonder telelens haalt de 5T echter niet het niveau van de camera in de Note 8 en andere toppers. Doordat het prijsvoord­eel kleiner is geworden, telt het zwaarder mee dat de 5T niet waterdicht is en de camera geen optische stabilisat­or heeft. (mvdm)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands