C’t Magazine

Acer Predator XB271HU bmiprz

-

We wilden eigenlijk het nieuwere model XB271HUT bmiprz met Eye Tracking onder de loep nemen, maar we kregen de versie zonder uit 2015. Zijn kijkhoekst­abiele IPSpanel laat krachtige kleuren zien. Blauw en groen zijn zelfs beter dan in het sRGB-kleurenspe­ctrum. Ook qua contrast is er met 1:1255 weinig reden tot klagen, behalve dat het standaard wat te hoog staat ingesteld waardoor de felste kleuren in elkaar overlopen. Voor de metingen stelden we dat wat lager in, net als de helderheid. De Predator kreeg het niet voor elkaar om de donkerste kleurtinte­n van elkaar te onderschei­den. Alles vanaf zeer donkergrij­s werd als zwart weergegeve­n.

Het mechaniek van het scherm is precies en heeft een aangename weerstand. Zo is hij makkelijk in te stellen. Alleen de vergrendel­ing voor de loodrechte stand in portretmod­us is wat aan de slappe kant. Het logische menu bevat diverse extra's voor gamers, maar het instellen wordt je lastig gemaakt door de veranderen­de functiemap­ping.

De XB271 stelt zich via G-Sync in op GeForce-kaarten. In het beeldmenu is hij van 144 Hz tot 154 Hz te overklokke­n. We merkten geen voordeel bij die extra hoge refreshrat­e. Met de Overdrive in de normale stand haalde het panel prima korte responstij­den. De lichte dubbele randen bij objecten door het iets te veel opvoeren vallen alleen op als je er goed op gaat letten. Pas na 30 minuten ging de XB271 in de slaapstand en in die tijd zonder signaal verbruikt hij nog steeds 11 watt. kleursterk en kijkhoekon­afhankelij­k te donker met zwart onhandig menu

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands