C’t Magazine

NES30 Pro gamepad

-

De NES30 Pro gamepad ziet er ouderwets uit, maar is technisch wel helemaal up-to-date. Bovendien werkt hij nog draadloos ook.

Bij de 35 euro kostende controller NES30 Pro krijg je een usb-laadkabel en een gegraveerd­e penning ter ere van het 30-jarige jubileum van het Nintendo Entertainm­ent System (NES). In de korte handleidin­g staat hoe je de gamepad verbindt met allerlei systemen. Dat gebeurt draadloos via bluetooth, in combinatie met een combinatie van knoppen die specifiek is voor een bepaald systeem. Die moet je even opzoeken.

Voor Windows moet je bijvoorbee­ld op power en X drukken. Voor de Nintendo Switch moet minimaal controller­firmware 4.0 geïnstalle­erd zijn. Wil je iOS-games spelen, dan moet je overstappe­n op firmware 2.0.

Het design en de lay-out zijn gekopieerd van de NES. Om moderne games te kunnen spelen, heeft de gamepad extra knoppen en twee analoge sticks ter beschikkin­g. De over-all afwerking

is verder prima. Sticks, knoppen en D-pad reageren nauwkeurig. Daarbij ligt het goed in de hand, als je tenminste geen al te grote handen hebt.

De NES30 Pro is een prima gamepad, maar hij kan grotere controller­s niet helemaal vervangen. Die liggen bij langere gamesessie­s toch beter in de hand. Als extra controller voor wat co-op gamen met vrienden is hij echter heel geschikt. Maar voor dat geld is het wel een leuk retro-hebbedinge­tje. (mdt)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands