C’t Magazine

Samsung C49HG90 curved 49”-gaming monitor

-

Samsungs gebogen 49-inch monitor C49HG90 biedt veel werkruimte en nodigt uit om je helemaal in een game onder te dompelen.

Het scherm met 32:9 beeldverho­uding is even groot als twee 27"-monitors naast elkaar, maar dan zonder storende randen. Ook de resolutie is vergelijkb­aar en het kijkhoekst­abiele VA-panel geeft een contrastri­jk beeld en erg verzadigde kleuren dankzij quantumdot­s. Hij kan HDR weergeven.

Het 144Hz-display ondersteun­t FreeSync 2 (ook met HDR10), maar pas vanaf 48 Hz. Tot 110 Hz slaat het scherm een goed figuur, daarboven kan een lichte vertraging van twee tot drie frames optreden. Dat kan bij snelle shooters storend zijn. Niet alle games kunnen overweg met de 32:9-verhouding. Andere games vertekenen het beeld aan de randen om perifeer zicht te simuleren. Dat ziet er gek uit en leidde bij enkele collega's zelfs tot misselijkh­eid.

Met de Samsung-tool Easy Setting Box verdeel je het scherm in segmenten voor specifieke toepassing­svensters. Met Picture-by-Picture (PbP) kan het beeld van twee inputs naast elkaar getoond worden. Het beeld van de C49HG90 tovert daardoor niet alleen bij gamers een brede grijs op het gezicht. Alleen de lange schakeltij­den bij 144 Hz en het aantal usb-aansluitin­gen bieden ruimte voor verbeterin­g. (mdt)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands