C’t Magazine

Nieuwe krachtige NUC

-

Intel introducee­rde op de CES zijn nieuwe NUC, gebaseerd op de Core i7 van de nieuwste generatie met geïntegree­rde RX Vega Mgraphics. Deze nieuwe NUC levert krachtige cpu- en gpu-prestaties in een kastje met een inhoud van slechts 1,2 liter. Intel wil met deze NUC inzetten op de VR-liefhebber­s en veeleisend­e content makers. Het is Intels kleinste systeem dat geschikt is voor VRtoepassi­ngen. Normaliter heb je nogal een flinke pc nodig om een VR-headset aan te kunnen sturen.

Er komen twee versies van de NUC. De NUC8i7HVK is gebaseerd op de unlocked versie van de nieuwste generatie Intel Core-cpu met de Radeon RX Vega M GHgraphics. Deze cpu kan door de gebruikers overclocke­d worden. En er is de NUC8i7HNK met nieuwste generatie Intel Core-cpu met Radeon RX Vega M GL-graphics. Beide NUC's hebben onder andere twee Thunderbol­t 3-poorten en twee gigabit-ethernetpo­orten aan boord, naast voldoende usb-poorten. Elk van de NUC's kan zes onafhankel­ijke monitoren aansturen. Een van de hdmi-poorten zit op de voorkant, zodat je daar makkelijk een VR-headset in kunt prikken.

De NUC-systeempje­s worden verkocht als barebones, bedoeld voor mensen die graag zelf een kleine krachtige pc in elkaar zetten door er naar eigen smaak onderdelen aan toe te voegen. De beide NUC's worden deze lente beschikbaa­r. Het prijskaart­je is nog niet bekend. (avs)

 ??  ?? Intel mikt met de nieuwe NUC-systemen op VR-liefhebber­s.
Intel mikt met de nieuwe NUC-systemen op VR-liefhebber­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands