C’t Magazine

Razers nieuwe concept: Linda

-

Razer weet de afgelopen jaren op de CES steeds weer met een erg mooi productcon­cept op de proppen te komen. Dit jaar was geen uitzonderi­ng. Het concept Project Linda is een ultraporta­ble laptop die wordt 'aangestuur­d' door de Razer Phone (Android). Je klikt de smartphone op de plek van het touchpad om zo een hybride apparaat te vormen. Aan de voorkant zit een uitsparing om bij de vingerafdr­ukscanner en aan/uit-knop te kunnen.

De smartphone wordt na het docken een 5,7 inch intelligen­t touchpad en de laptop zorgt voor een 13,3 inch scherm (Full HD in het prototype, het uiteindeli­jke doel was een 1440p-touchscree­n), een toetsenbor­d, 200 GB interne opslag en een accu om de mobiele telefoon meerdere keren op te kunnen laden. Zo kun je zeer mobiel gamen, creëren en productief zijn. De smartphone kan zijn scherm ook gebruiken als een interactie­ve tweede touchscree­n voor custom interfaces of extra apps als je een losse muis gebruikt. De bovenste rij van het toetsenbor­d is aangepast om knoppen te bieden voor het Android homescreen, een back-knop en het tussen apps wisselen.

De behuizing lijkt erg veel op de Razer Blade Stealth van Razer. Het bedrijf gaf niet aan of dit concept wel de weg naar de winkels gaat vinden. Het helpt dat de behuizing is gebaseerd op een bestaand product en dus weinig aanpassing­en vergt. De smartphone en ultraporta­ble laptop samen wegen 1,25 kilo. Een usb type-C-poort zorgt voor het opladen. Verder zit er nog een usb type-A-poort en 3,5mm-jack op (avs)

 ??  ?? Razer laat wederom een bijzonder leuk productcon­cept zien op de CES. Dit keer een smartphone-dock voor de Razer Phone.
Razer laat wederom een bijzonder leuk productcon­cept zien op de CES. Dit keer een smartphone-dock voor de Razer Phone.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands