C’t Magazine

Bragi The Dash Pro

-

De forse The Dash Pro analyseren bewegingen en hartslag en herkennen of je loopt, fietst of zwemt. De uitgebreid­e app slaat alle gegevens op. Updates moet je wel via pc of Mac installere­n.

The Dash Pro herkennen tikken en vegen met je vinger. Bovendien kun je bepalen wat er moet gebeuren als je op je wang tikt. Je kunt de oortjes ook met hoofdbeweg­ingen bedienen, met een zogeheten 4D-menu. Je opent het door een knikje met je hoofd. Vervolgens kies je menu-items door naar je hoofd naar links en rechts te draaien. Tot zover de theorie. In de praktijk kun je alle automatisc­he herkenning­en en hoofdgebar­en beter uitschakel­en. Bij de test in de fitnessstu­dio startten de oortelefoo­ns steeds de assistent van de smartphone, openden ze ongewild het 4D-menu en meenden tijdens de training met apparaten zwem- en loopbewegi­ngen te herkennen. Absurd genoeg werkte die herkenning op de loopband dan juist weer niet.

Sinds Bragi OS 3.1 kun je ook Amazon Alexa zonder extra apps met de oortelefoo­ns gebruiken. Op het 4 GB grote interne geheugen kun je muziek opslaan en die vervolgens afspelen zonder smartphone. De geluidskwa­liteit zit in het middenveld. De bas is bescheiden en hoge tonen worden wat schel. De oplaadcase heeft wel met afstand de grootste accu, maar ook het meeste gewicht – en hij is zo groot dat je hem eigenlijk niet in je broekzak wilt dragen. veel functies bedienen met gebaren gaat mis lompe oplaadcase

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands