C’t Magazine

Nederland 2e op wereldrang­lijst 4G-snelheid

-

Volgens de OpenSignal-app heeft Nederland de op één na snelste 4G-snelheid ter wereld, met een gemiddelde van 42,12 Mbit/s. België doet het ook goed met plek 6 met 36,13 Mbit/s. Nederland stond een jaar eerder nog op plek 5, België stond vorig jaar zelfs nog op plek 15. Singapore voert de ranglijst aan met minimaal verschil: 44,31 Mbit/s. Noorwegen staat op plek 3, gevolgd door Zuid-Korea en Hongarije. Oceanië doet het ook keurig met plek 7 en 8 net na België.

Bijna 90 procent (89,64 procent) van Nederland heeft toegang tot 4G. Een halfjaar terug was dit nog 86 procent. OpenSignal verzamelt de gegevens via hun app die gebruikers installere­n en toestaan om gegevens over hun verbinding door te sturen. Uit cijfers van OpenSignal specifiek over ons land kwam naar boven dat T-Mobile gemiddeld de hoogste snelheid biedt met 46 Mbit/s. Frappant is wel dat de snelheden op de wereldrank­ing de afgelopen maanden wel zijn afgenomen en het opvallend blijft dat geen enkel land de 50 Mbit/s haalt. De beschikbaa­rheid neemt wel toe maar de snelheden raken maar niet die 50 Mbit/s benchmark.

Een paar leuke overige cijferfeit­jes: de metingen vonden plaats van 1 oktober tot en met 29 december 2017, met dank aan gegevens van ruim 4.850.000 apparaten en tegen de 59 miljard metingen. Er zijn nu vijf landen met een 4G-beschikbaa­rheid groter dan 90 procent. Europa en Noord-Amerika deden er qua snelheid een kleine schep bovenop. (avs)

 ??  ?? Ons kleine landje doet het goed qua 4G: nummer 2 qua snelheid en bijna 90 procent dekking. Onze zuiderbure­n zijn overigens ook goed bezig.
Ons kleine landje doet het goed qua 4G: nummer 2 qua snelheid en bijna 90 procent dekking. Onze zuiderbure­n zijn overigens ook goed bezig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands