C’t Magazine

Drift Innovation Ghost 4K

-

Portret- of landschaps­formaat: bij de Ghost 4K kun je de optische unit met lens en sensor draaien om het beeld recht te zetten. De Drift past dan wel niet in klassieke actioncamh­ouders, maar er wordt een bevestigin­gssysteem meegelever­d – plus een statiefaan­sluiting in de camerabody. Zonder extra behuizing is de Ghost 4K spatwaterb­estendig. De rubberen afdekkinge­n voor de knoppen gaan er alleen wel heel makkelijk af.

Voor een behuizing waarmee je 40 meter kunt duiken betaal je 30 euro extra. Met drie knoppen is de Ghost heel intuïtief te bedienen als je eenmaal gewend bent aan het bijzonder kleine font op het statusdisp­lay. Dat geeft de actieve modus aan via de achtergron­dkleur. Drift levert een draadloze afstandsbe­diening mee voor om je pols, bijvoorbee­ld om een opname te starten – weer stoppen lukte niet echt.

Met de Engelstali­ge app Drift Live werkt de bediening van de Ghost overzichte­lijker. Daarmee kun je de camera via wifi live laten streamen. De wifi-verbinding wordt snel en probleemlo­os opgebouwd. De schermvull­ende preview op je smartphone heeft een vertraging van ongeveer een halve seconde. Om de firmware bij te werken moet je de update handmatig downloaden met de pc en hem dan op de sd-kaart zetten.

Standaard heeft de Drift in totaal 2000 mAh aan accucapaci­teit – 1500 mAh intern, aangevuld met een verwisselb­are accu van 500mAh. Daarmee kan de Drift het bijna anderhalf uur volhouden. In plaats van zo'n extra accu kun je er ook een touchscree­n op aansluiten voor een preview van de beelden, maar dan daalt de accuduur wel met ongeveer een kwart.

De Ghost levert 4K-video's met 24 of 25 frames/s. In Full HD slaat hij tot 60 frames/s op bij kijkhoeken tussen de 47 en 93 graden. De groothoekv­ervorminge­n blijven binnen de perken, behalve in de hoeken van het beeld. In de 'normal' beeldinste­lling krijg je een niet al te bont, contrastri­jk beeld dat snel naar geel neigt. In 'vivid' wordt het wel erg kleurrijk. De beeldstabi­lisatie werkt niet in de 4K-modus. In Full HD zijn de stabilisat­ieprestati­es acceptabel. Bij harde schokken waren duidelijke rolling shutter-effecten te zien.

Het geluid wordt al met al te dof en te zacht opgenomen. Wisselen van front- naar back-microfoon leverde geen groot verschil op.

eenvoudige bediening draaibare lens zwakke groothoek dof geluid

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands