C’t Magazine

Klikken voor volledig scherm

-

In oudere Excel-versies was het mogelijk om met een klik over te schakelen op volledige schermweer­gave om je helemaal te kunnen concentrer­en op het belangrijk­ste: gegevens invoeren op het werkblad. In Excel 2016 is dat standaard niet mogelijk, maar je kunt er een knop voor toevoegen aan de werkbalk Snelle toegang.

Klik op het kleine pijltje rechts van de werkbalk 'Snelle toegang' en kies 'Meer opdrachten'. In het dialoogven­ster voor aanpassen van de werkbalk selecteer je onder 'Kies opdrachten uit' de optie 'Alle opdrachten'. Klik op het bovenste item (<Scheidings­teken>) en druk op de toets 'v' om naar de opdrachten te springen die met deze letter beginnen. Blader verder naar beneden en dubbelklik op de opdracht 'Volledige schermweer­gave in- en uitscha…'. Als je het dialoogven­ster sluit met 'OK' verschijnt de bijbehoren­de knop op de werkbalk 'Snelle toegang'. Klik erop om over te schakelen naar de volledige schermweer­gave. Met de toets 'Esc' ga je terug naar de normale weergave.

Je kunt op deze manier willekeuri­ge opdrachten toevoegen aan de werkbalk Snelle toegang. Het is bijvoorbee­ld handig om de knop 'Opties' toe te voegen (onderste item met deze naam) om sneller dan via het menu Bestand de Excel-instelling­en te kunnen aanpassen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands