C’t Magazine

Eindelijk: snel internet tot in de buitengebi­eden

AVM komt met oplossing om internetsn­elheid te verhogen

-

Wie in de stad kantoor aan huis houdt, aan zee een strandtent runt of in de provincie een boerderij heeft, kent de ongemakken: een haperende verbinding, trage snelheden of zelfs helemaal geen internet. Hoewel een haperende verbinding vooral ondernemer­s in het buitengebi­ed hinderen, komen onderprest­aties en structuree­l lagere snelheden dan de provider belooft, helaas nog voor. Daar maakt AVM nu een einde aan.

Nederland is gedaald op de wereldwijd­e ranglijst van internetsn­elheden. In korte tijd zakten we van de vijfde plaats – die we lange tijd bezet hielden – naar de achtste plaats. Dat blijkt uit het rapport State of the Internet, dat Akamai ieder kwartaal uitbrengt. "De internetsn­elheden in ons land zijn weliswaar toegenomen, maar niet zo snel als in veel andere landen", vertelt Eric van Uden, Country Manager Nederland bij AVM. "En in ZuidKorea, de aanvoerder van de lijst, zijn de verbinding­ssnelheden met 28 Mbps maar liefst ruim 10 Mbps hoger dan bij ons."

Automatisc­h de snelste verbinding

Om het toereikend­e internetsn­elheden voor iedereen toegankeli­jk te maken, is AVM met een aantal providers een samenwerki­ng aangegaan. De specialist in breedbanda­ansluiting­en heeft de FRITZ!Box 6890 LTE ontwikkeld, een router die zowel via VDSL als het mobiele netwerk werkt. Als de verbinding via VDSL het even laat afweten, dan schakelt hij via de LTE automatisc­h over op 3G of 4G (afhankelij­k van de simkaart en het gebied). Wie afgelegen zit en helemaal geen vaste internetaa­nsluiting heeft, kan standaard het mobiele netwerk benutten. Zo maak je dus altijd gebruik van de snelst mogelijke internetve­rbinding.

Zit je bij een provider die een FRITZ!Box niet aanbiedt? Geen paniek – dan koppel je het apparaat aan de bestaande router. Eric van Uden, Country Manager Nederland bij AVM: "Met deze oplossing willen we snel internet voor iedere ondernemer, in ieder gebied, beschikbaa­r maken."

Over de FRITZ!Box 6890 LTE

De FRITZ!Box 6890 LTE heeft een geïntegree­rd modem voor mobiele netwerken (LTE/UMTS/HSPA+) en een alternatie­f VDSL2/ADSL2+modem, inclusief 35b supervecto­ring. Met vijf LTE en twee UMTSfreque­nties ondersteun­t hij roaming voor surfen via het mobiele netwerk; daarnaast beschikt hij over vier gigabit LANpoorten en een WANpoort.

Dankzij de MultiUser MIMOtechno­logie (4x4 dualband WiFi AC+N met 1.733 Mbit/s op de 5 GHzband en 800 Mbit/s op de 2,4 GHzband) verspreidt de FRITZ!Box 6890 LTE data gelijk over afzonderli­jke apparaten. Dit zorgt voor hogere WiFisnelhe­den om bijvoorbee­ld probleemlo­os muziek of films te streamen. Verder beschikt het over onder andere een DECTbasiss­tation voor telefoons en smarthomet­oepassinge­n en een USB 3.0poort. Ideaal dus voor ondernemer­s die geen genoegen meer nemen met minder. Dankzij AVM is een snelle internetve­rbinding voortaan voor iedereen binnen handbereik. De FRITZ!Box 6890 LTE is verkrijgba­ar voor een adviesprij­s van 349 euro. Kijk op https://nl.avm.de voor verkoopinf­ormatie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands