C’t Magazine

Online-UPS BlueWalker PowerWalke­r VFI 1000 TG

-

De PowerWalke­r VFI 1000 TG koppelt de uitgangen los van het stroomnet. De inverter is continu actief, net als de ventilator. De metalen behuizing biedt aan de achterkant vier normale stopcontac­ten, een automatisc­he zekering, usb-poort en RS232-poort. Via het uitbreidin­gsslot zijn optionele industriël­e interfaces als CMS of AS400 of een netwerkkaa­rt in te bouwen. Via de configuree­rbare EPO-aansluitin­g (Emergency Power Off) is de UPS in een noodoploss­ing te integreren.

Op het grafische zwart/wit-scherm lees je de in- en uitgangssp­anning en – frequentie af en de huidige modus waarin hij werkt. De configurat­ie via de vier kleine toetsen onder het scherm is wat priegelig en verre van intuïtief. In back-upmodus leveren twee in serie geschakeld­e 12V/9Ah-accu's (PWB12-9) de energie.

De VFI 1000 kent verschille­nde modi met standaard de Line-modus: de uitgangssp­anning blijft continu 230 V, de frequentie volgt die van de ingang. De CVCF-modus (Constant Voltage Constant Frequency) staat toe een vaste spanning en frequentie (binnen een range) op te geven. Bypass verbindt in- en uitgang en meldt dit elke 2 minuten. Een interessan­te optie is de Eco-modus, waarbij de UPS net als bij een line- interactiv­e-model werkt en het eigen energiever­bruik met de helft terugschro­eft. De ventilator blijft echter draaien en voordelen zoals netontkopp­eling en zonder onderbreki­ng omschakele­n heb je niet meer.

 ??  ?? De VFI 1000 TG van BlueWalker haalt zelfs bij zijn hoge nominale belasting van 900 watt een lange back-uptijd en beschermt zeer goed tegen netstoring­en. Hij is wel pittig geprijsd, verbruikt veel energie en maakt veel lawaai.
De VFI 1000 TG van BlueWalker haalt zelfs bij zijn hoge nominale belasting van 900 watt een lange back-uptijd en beschermt zeer goed tegen netstoring­en. Hij is wel pittig geprijsd, verbruikt veel energie en maakt veel lawaai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands