C’t Magazine

Microsoft Surface Book 2

-

Microsoft onderschei­dt zich met de Surface-producten op verschille­nde punten van de concurrent­ie. Bijvoorbee­ld met het 3:2-scherm, waarop je minder hoeft te scrollen dan op gangbare 16:9-schermen. Gebruik je het losgekoppe­lde display als Windows-tablet, dan biedt dit zelfs in portretsta­nd nog voldoende breedte.

Net als bij de 2017-versies van de Surface-Pro-tablets legt Microsoft tegenwoord­ig minder nadruk op bediening met een pen. De Surface Pen wordt niet meer bijgelever­d, maar moet je los aanschaffe­n (110 euro).

De prijs is een ander punt waarop de Surface Book 2 afwijkt van de massa. Het geteste topmodel kost een kleine 3450 euro en zelfs voor het instapmode­l wordt 1750 euro gevraagd. Die heeft slechts een dualcore en geen GeForce-chip.

Voor een quadcore met GeForce GTX 1050 ben je minimaal 2250 euro kwijt. Een versie met quadcore maar zonder Nvidia-gpu biedt Microsoft niet. De cpu in het displayged­eelte wordt bij alle versies gekoeld zonder fans en daarmee zonder geluid. De Nvidia-chip in het toetsenbor­ddeel heeft een fan die alleen bij 3D-belasting actief wordt.

De 2D-camera in de bovenste schermrand wordt vergezeld door een IR-camera, zodat je biometrisc­h kunt inloggen met Windows Hello. Zowel de meegelever­de netvoeding als het optionele dockingsta­tion gebruiken de aan de zijkant geplaatste magnetisch­e Surface-connector. Als alternatie­f kun je zelf een generiek USB-C-dock aansluiten. Thunderbol­t 3 is niet beschikbaa­r.

Omdat de toetsen dezelfde zilverkleu­r hebben als de rest van de behuizing, moet je de witte toetsenbor­dverlichti­ng overdag handmatig uitschakel­en om de toetsopsch­riften beter te zien.

We hebben een accuduur gemeten van tot 20 uur. Het losgekoppe­lde display haalt als tablet rond vijfenhalf uur. Wil je een langere gebruiksdu­ur, dan kun je het display met het scherm naar buiten aansluiten. Na dichtklapp­en is dan ook in tabletmodu­s de losse gpu beschikbaa­r.

geluidloze cpu-koeling krachtige 3D-chip hoge prijs geen Thunderbol­t 3

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands