C’t Magazine

Beste keus voor Windows

-

Wat kan ik als Windows-gebruiker het beste voor SSH gebruiken, zolang dat nog geen officieel deel uitmaakt van Windows?

Dat hangt ervan af wat je wensen zijn. Als minimalist­ische client kun je het met Git voor Windows geleverde Bash gebruiken, dat werkt op basis van Mingw32. Daar zit ook een SSH-client in. Een vergelijkb­are tool zit in de Cygwin-omgeving, maar die is veel lastiger in te richten. Microsofts eigen OpenSSHimp­lementatie is gebaseerd op de versie die ook op GitHub staat. Als je een makkelijke­re tool zoekt, is Mobaxterm een goede optie. Het oude en best wel vertrouwde Putty is eigenlijk een minder goede optie geworden omdat het een eigen formaat voor de SSHsleutel gebruikt. Dat vereist een omslachtig­e conversie. Als SSH-server is tegenwoord­ig Microsofts OpenSSH-implementa­tie een goede keuze. Die kost niets en werkt ook goed samen met PowerShell, wat helemaal niet zo

vanzelfspr­ekend is. Bij de link hieronder kun je de genoemde programma's downloaden.

www.ct.nl/softlink/1804142

 ??  ?? Putty is als Windows-client voor SSH inmiddels gedegradee­rd tot tweede keus. Het werken met sleutels is daarin veel te omslachtig.
Putty is als Windows-client voor SSH inmiddels gedegradee­rd tot tweede keus. Het werken met sleutels is daarin veel te omslachtig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands