C’t Magazine

Apple Watch 3 (42 mm)

-

Ook de derde generatie Apple Watch is rechthoeki­g en heeft een oled-display. De hoge helderheid daarvan en de lichtsenso­r zorgen ervoor dat het horloge altijd goed af te lezen is. Om energie te besparen, is het display meestal uitgeschak­eld. De polsbewegi­ng om het horloge te wekken werkt echter betrouwbaa­rder dan bij de meeste Android Wear-horloges. Standaard zit er een niet echt fraai en lastig sluitend kunststof bandje bij. Wil je een leren of stalen bandje bij Apple bestellen, dan moet je er rekening mee houden dat je daar minstens 160 euro extra voor kwijt bent.

Het bedienings­concept is met WatchOS verbeterd. Als je eenmaal doorhebt wanneer je touchgebar­en, de draaiknop of Force Touch op het display moet gebruiken, zijn de mogelijkhe­den van het horloge makkelijk te bedienen. En die zijn erg uitgebreid, dankzij het goede appaanbod en de integratie met het Appleecosy­steem. De smartwatch 'voelt' door de snellere processor bovendien iets sneller aan dan de voorganger.

Aan de LTE-versie met geïntegree­rde simkaart (eSIM) heb je in Nederland of België nog niets. Een bijbehoren­d abonnement is niet verkrijgba­ar en ook in buurlanden Duitsland en Frankrijk slechts via één provider beschikbaa­r. Roamen kan niet, dus de LTE-verbinding werkt sowieso niet in het buitenland. Ook de LTE-versie heeft overigens voor sommige functies een gekoppelde en met internet verbonden iPhone nodig. Android-gebruikers zullen daar nog steeds niets aan hebben.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands