C’t Magazine

Casio WSD-F20

-

Met een doorsnede van zo'n 6 cm is de WSD-F20 duidelijk groter dan de andere geteste smartwatch­es. Dat moet ook: hij is bedoeld als outdoorhor­loge en moet ook bij het raften of tijdens een trektocht goed af te lezen zijn. Voor die barre omstandigh­eden heeft de smartwatch de MIL-STD810-certificer­ing voor militaire uitrusting. Hij kan dan ook tegen schokken, trillingen en extreme temperatur­en en is waterdicht tot op een diepte van 50 meter.

Met de bovenste drukknop open je een app van Casio, die allerlei praktische informatie biedt. Hij heeft bijvoorbee­ld een kompas, een hoogtemete­r en een getijdenka­lender. De onderste app start meteen een door de gebruiker gekozen app.

Dankzij een gps-sensor is de WSD-F20 geschikt om mee te navigeren. Je kunt delen van (wandel)kaarten op de smartwatch zelf bewaren.

Het tweelaags lcd is wel een unieke feature die je verder nergens tegenkomt. Dat is in praktisch alle lichtomsta­ndigheden goed afleesbaar en zorgt voor een langere accuduur. Als je ervoor zorgt dat je de slimme functies niet veel gebruikt, is twee dagen zonder opladen probleemlo­os haalbaar. In de horlogemod­us kun je enkele weken vooruit met een enkele acculading. Als je de prijs van de WSD-F20 vergelijkt met die van andere outdoorhor­loges, is hij dan ook zeker niet echt duur.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands