C’t Magazine

Fitbit Ionic

-

De Ionic heeft een lastige taak, want hij moet het erfgoed van de Pebble vertegenwo­ordigen. In Fitbit OS zitten wel wat overblijfs­elen uit de erfenis van Pebble, maar de Ionic kan op veel punten niet concurrere­n met andere smartwatch­es. Zo zijn er ondanks een software developmen­t kit en web-API maar erg weinig apps beschikbaa­r. Ook qua prijs is de Ionic met circa 300 euro niet het koopje dat de Pebble was.

Hoewel de hardware in orde is, zullen sommige aspirant-kopers zich waarschijn­lijk storen aan het goedkope uiterlijk en gevoel van de behuizing en horlogeban­d.

Smartwatch­es kunnen binnenkome­nde berichten meestal ook zonder extra apps tonen of bepaalde apps op de smartphone aansturen, zoals een muziekspel­er. De Ionic is ook op dit gebied minimalist­isch door alleen notificati­es te tonen over telefoonop­roepen, sms'jes of chatberich­ten van WhatsApp en dergelijke. Het afspelen van muziek kun je alleen regelen als de nummers op het horloge zijn gezet en dan lokaal worden afgespeeld.

Als activity-tracker snelt de smartwatch de concurrent­ie daarentege­n echter voorbij. De slaap- en activity-tracking is erg nauwkeurig en uitgebreid. In de Fitbit-app op de smartphone wordt alle data bovendien overzichte­lijk en visueel aantrekkel­ijk gepresente­erd en verwerkt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands