C’t Magazine

Flameshot voor screenshot­s

-

Flameshot maakt snel screenshot­s, voorziet ze van pijlen en andere markeringe­n en kan ze ook meteen uploaden naar een website.

Flameshot is erg handig bij het maken van screenshot­s voor geïllustre­erde instructie­s, blogs et cetera. Je selecteert het te knippen gebied op het scherm met de muis. Het selectieka­der kun je verplaatse­n of schalen met de grepen aan de rand. De afmetingen in pixels worden (minuscuul) getoond in een pictogram onder het kader.

Daar verschijne­n ook alle gereedscha­ppen. Je kunt daarmee bijvoorbee­ld gekleurde pijlen, lijnen, cirkels en vierkanten toevoegen, regels markeren en vrij tekenen.

Persoonlij­ke gegevens kun je blurren. Met één klik bewaar je het screenshot lokaal, open je het in een ander programma of kopieer je het naar het klembord. Klik op de upload-knop om een afbeelding meteen te uploaden naar imgur.com en een bijbehoren­de link te krijgen om te delen. Andere upload-opties staan op de planning.

Flameshot kan een eenmaal gemaakt screenshot in tegenstell­ing tot Shutter niet achteraf bewerken. Voor een uitgebreid­e bewerking is Flameshot sowieso niet geschikt omdat een tekstgeree­dschap ontbreekt en je jezelf moet behelpen met de kwast. Flameshot biedt al experiment­ele ondersteun­ing voor Wayland. Er wordt gewerkt aan een Windows-versie. (mdt)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands