C’t Magazine

Sennheiser GSP 600 gaming-headset

-

Sennheiser doet er een schepje bovenop met het vlaggensch­ip GSP 600. Deze flinke headset is gericht op goed geluid en degelijkhe­id.

De GSP 600 is een overduidel­ijke stap omhoog vanaf de GSP 300-serie. In de doos vind je behalve de headset twee kabels: eentje met dubbele aansluitin­gen voor aan de pc en een eentje voor in je console. De kabels zijn lekker soepel en gesleeved. De GSP 600 oogt best massief en is degelijk met zijn metalen scharniere­n, maar zijn gewicht is net iets te veel van het goede.

De volumerege­laar in de rechtersch­elp is wat stug, net als de microfoon-arm, maar het geluid is wel compleet te muten. Het eerste review-exemplaar had last van een lamme microfoon-arm, bij de tweede bleef hij netjes op zijn plek. Het microfoong­eluid is fijn helder. De oorkussens zijn comfortabe­l en geschikt voor flinke oren. Ze plakken niet irritant aan je huid na een lange gamesessie. De headset is instelbaar om beter bij de vorm van je gezicht te passen.

De headset doet gelukkig niet mee aan de surround sound-hype: good old stereo werkt voor veel gamers nog steeds het beste. De bas is wel aanwezig, maar niet storend. Tijdens het gamen of het luisteren van een stukje muziek klinkt de headset detailrijk. De GSP doet zijn best om zowel qua bouw als geluid degelijk te zijn, maar zijn forse gewicht en karige accessoire­s zorgen voor minpunten. Voor de pittige prijs had Sennheiser er bijvoorbee­ld een reserveset oorkussens en een draagtas bij kunnen doen. Bij bestellen via de Sennheiser website krijgt je er wel een headsethou­der bij. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands