C’t Magazine

Garmin Virb 360 rondomcame­ra

-

Met de waterdicht­e Virb 360 van Garmin kun je alles om je heen opnemen, ook met extra informatie van externe sensors.

De Virb 360 voegt 4K/30fps-video of 15-megapixelf­oto’s in de camera zelf aan elkaar. Met de gebruiksvr­iendelijke (gratis) pc-software van Garmin kun je (RAW) 5K/30fps-beeldmater­iaal aan elkaar laten stitchen. Een extra behuizing tegen water is niet nodig aangezien hij tot 10 meter waterdicht is. De meegelever­de grip is meteen ook een handige kleine tripod.

Naast de ingebouwde sensors voor onder meer gps, hoogte en versnellin­g, kun je er ook externe sensors mee verbinden om bijvoorbee­ld je hartslag, voertuigge­gevens of temperatuu­rdata toe te voegen. Het scherm is ook in fel zonlicht nog prima af te lezen en het bedienen via de knoppen gaat snel. Via de app krijg je wat meer opties, kun je realtime meekijken en foto’s nemen. Maar direct opnemen met een druk op de knop op de camera kan ook.

De iOS-app had soms wat kuren, zoals het tonen van een zwart scherm. Met een herstart van de app was dat weer opgelost. De iOS-app is wel de enige manier om te livestream­en in 360-graden via Facebook en Youtube. De Virb 360 biedt veel functies en kan tegen een stootje, maar het prijskaart­je is wel pittig. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands