C’t Magazine

Skagen Jorn hybride smartwatch

-

Met de klassiek ogende hybride smartwatch Jorn van Skagen kom je erachter hoe actief je bent en krijg je subtiel toegang tot slimme functies.

De hybride smartwatch Jorn ziet er klassiek uit met zijn analoge wijzerplaa­t. Het horloge is ook lekker dun, zodat hij makkelijk onder je mouw vandaan schuift. Alleen de schaalverd­eling van 0 tot 100 laat zien dat het horloge stiekem meer kan dan de tijd aangeven. Na een korte kalibratie­sessie met de bijbehoren­de app is het horloge klaar voor gebruik.

Aan de drie knoppen van het horloge kun je een beperkt aantal functies toewijzen. Je kunt een knop omtoveren tot een remote ontspankno­p voor het nemen van een foto, of een tweede tijdzone instellen waar je meteen naar kunt wisselen.

Als je je telefoon nog wel eens laat slingeren, is het via een druk op de knop mogelijk om een geluidssig­naal af te laten gaan – mits je horloge nog wel binnen het bereik van je smartphone is.

Het blijft leuk om de wijzers over de wijzerplaa­t te zien schieten om aan te geven hoeveel procent van je stappendoe­l je al gehaald hebt. Slaaptrack­ing is ook mogelijk.

De app is makkelijk te bedienen, maar het gebruikte dunne font is hier en daar wat slecht leesbaar. Koppelinge­n met andere apps zoals Health zorgen ervoor dat al je statistiek­en overal inzichteli­jk worden. Het voordeel van een hybride smartwatch is dat je hem niet elke dag of om de dag hoeft op te laden. De CR2412-batterij kun je via een muntsleuf aan de achterkant makkelijk vervangen. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands